merhaba sorum olacaktı. Köyde dededen miras kalan bir ev var ve 5 mirasçı var. Bunlardan biri üvey anne yani ölen dedemin eşi diğer dördü de dedemin ilk eşinden çocuklarıdır. Sadece yazları bu evde üvey anne kalıyor onun dışında boş. Fakat çocuklarından biri bu ev için ortaklığın giderilmesi davası açtı. Bu davada ilk olarak üvey anne yazları oturuyor diye ona mı öncelik tanıyıp sorulur o alamazsa öyle mi düşer çocuklara alma hakkı.
şimdi bu ortaklığın giderilmesi davasının açan kişi benim babamdır. 3 mirasçı halam da bu evle ilgili payını babama veriyor babam da onlara tarla v.s. vericek. Yalnız bitek üvey anne vermiyor o da bu evi istiyor. 3 halamın da bu evle ilgili talebi olmaması babamın işine yarar mı üvey anne ne kadar yolumuza taş koysa da
Halalarınız miras payının temliki sözleşmesiyle miras paylarını babanıza devretsin. Bu sözleşmeyi dosyaya sunun ve halaları tanık olarak gösterin. Dava sırasında bilirkişilerce evin değeri belirlenecek ve mirasçılara düşen paylar belirtilecektir Üvey anneye düşen payı nakden tanzim edeceğinizi mahkemeye belirtir ve bu bedeli ona öderseniz ev satılmaz ve mülkiyeti tamamen babanıza geçeri. Tabi bu konuda profeswonel bir avukattan yardım almayı sakın ihmal etmeyiniz.