S.S.S

Davamı kesin kazanabilir mi siniz?

Davanızı kesin kazanırız, biz kaybetmeyiz gibi ifadeler her ne kadar kulağa hoş gelse de kesin olan tek şey vardır ki o da ölümdür.

Herhangi bir dava hakkında sizi dinledikten sonra oluşan kanaatimize göre dava kesin kazanılabilecek bir dava gibi görünse de hiçbir zaman müvekkillerimize bu davayı yüzde yüz kazanırız, karşı tarafın canını okuruz, biz dişli avukatız, zenginlerin, sosyetenin avukatıyız, en büyük şirketlerin avukatı biziz gibi cümleler kurmadığımız gibi boş vaatler de de bulunmayız.

Hukuk son derece ciddi bir iştir ve bizler umut taciri değiliz. Mesleğimizde para kazanmadan önce gelen değerleri, mutlak adalet ve dürüstlüğü ilke edinmişiz. Önce hukukçu sonra avukatız. Olacak işe olur olmayacak işe olmaz diyebilme özgürlüğüne ve cesaretine sahibiz. Ama hiçbir zaman ‘’kesin’’ kelimesini kullanmayız. Zira her dava kendine özgü olaylarla hukukta yerini bulur.

Hukuk öyle bir deryadır ki çoğu zaman yoruma açık olduğu için kişiden kişiye kanunların yorumlanması da değişebilmektedir. Doğal olarak bir dava açıldığında sadece avukatın o davayla ilgili tecrübesi veya bilgisi günümüz yargılamasında davayı kazanmaya tek başına yetmektedir  veya yetmemektedir demek çok zordur..Zira yukarıda dediğimiz gibi hukuk yoruma açıktır ve kanunlarımızda kararı verecek makam olan hakimlere çok geniş takdir yetkileri ve vicdani kanaat özgürlüğü verilmiştir.

Sonuç olarak kararı biz değil hakimler verdiğine göre bizler sizlere sadece davanın kazanılması yada kaybedilmesi ihtimalleri konusunda fikirler verebiliriz pek tabi ancak ‘’bu davayı kesin kazanırız yada kesin kaybederiz’’ gibi kesinlik gösteren cümleler kurmamız yada sizin bu şekilde yanıtlar beklemeniz son derece yanlıştır. Bizim işimiz karar vermek değil, hakkınızı sonuna kadar en iyi şekilde savunmak ve hukukun olması gereken şekilde uygulanması için elimizden gelen gayreti göstermektir.

Sizin benim aradığım hukuk bürosu olduğunuzu nereden bileceğim?

En çok sorulan soruların başında gelen \”Sizden randevu almamı istiyorsunuz ve bana randevu dışında bilgi vermiyorsunuz. Ben sadece bir soru soracaktım. Hem peki ben sizin aradığım avukat olduğunuzu nereden bileceğim?\” sorusuna şöyle bir cevap vermek isteriz;

Biz sizin sorununuza telefonda vereceğimiz cevaplardan aşağıda özetle anlatacağımız üzere önce kendimiz tatmin olmayacağımız gibi, bizler de sizi tanımıyoruz. Avukat-Müvekkil ilişkisinin karşılıklı güvene dayanan bir ilişki olduğunu da gözönünde tutarsak peki biz sizin danışmanlık hizmeti vermeyi kabul edebileceğimiz kişilerden olup olmadığınızı nereden bileceğiz?

Karşılıklı görüşme esnasında sorulacak soruların, gösterilecek belgelerin, seçimlik çözüm yollarının önemine binaen görüşmenizi yüzyüze ve muhtemel sorunun çözüm yollarını tartışarak sonuca varmak, karşınızdaki avukatın profesyonel önerilerinden faydalanmak ancak büroda yapılacak görüşme ile mümkündür.

Biz bilimsel yanıtlar verebilmek için burada olan ve mesleğini profesyonelce yapan bir ekibiz. Hukuki ihtilaflara verilebilecek kısa ve alelusul cevaplar büromuzun mentalitesine uygun değildir.

Telefon ile danışabilir miyim?

Telefonla bizi aramak isterseniz; sadece görüşme veya danışma için randevu alabilirsiniz. Bunların dışında kalan ve hukuki danışmaya giren sorularınız kısa da olsa, kolay da olsa cevaplanmayacaktır.

Zira günde 10 larca gelen telefonla sorulan sorulara cevap vermek mümkün olmadığı gibi bu bize parasını ödeyip de danışan insanlara haksızlıktır. Yine bizler onca davanın peşinden koştururken sadece meraktan sorulan sorulara cevap vermek bizim için zaman kaybıdır. Ve bizce zaman ve bilgi en değerli hazinedir.

Follow us on Social Media