Miras Avukatı

Miras Avukatı

miras-davalariMiras avukatı miras sürecinde bireylerin ihtiyacı olan hukuki desteği sağlamak amacıyla hizmet vermektedir. Miras açısından anlaşmazlığa düşen ya da kendisine kalan mirastan payına düşen yasal miras hakkını alamayan bireylerin açacakları miras davasında onlara miras hukuku açısından bilgi ve tecrübesiyle miras avukatı destek olabilmektedir.

Mirasla ilgili olarak farklı hak kayıpları yaşanabilmektedir. Miras bırakacak olan kişinin sağlığında yapmış olduğu hileli devir işleminin iptali için tapu iptal davası açılabileceği gibi, mirastaki saklı payında yaşadığı kaybın giderilmesi için tenkis davası da açılabilmektedir.

Miras sürecinde yaşanabilecek hak kayıpları farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Mirasın borca batmış olduğu durumlarda kişilerin mirasın reddi davası ya da diğer adıyla reddi miras davası açmaları gerekir. Reddi miras davaları açılması belirli şartlar ve zaman dahilinde yapılabilir.

Mirasta yaşadığı hak kayıplarının telafisi için açılabilecek bir başka dava türü ise ortaklığın giderilmesi davası olmaktadır. Kendisine kalan mirasn paylaşımında diğer mirasçılar ile uzlaşmazlığa düşen kişi izale-i şuyu davası açarak mevcut mağduriyetini giderebilmektedir.

Miras davaları oldukça karmaşık ve zor davalardır. Bu süreçte açılacak davanın türüne göre atılması gereken adımlar ve izlenecek yol da farklılık gösterecektir. Bu nokta mirasla ilgili yaşadığı sorunun çözlmesini isteyen kişilerin miras avukatı tutmaları onların yaşadığı hak kayıplarını telafi edecektir.

Miras davaları yıllarca sürebilir. Bu davaların en kısa süre içerisinde sonuçlandırılması için hukuki prosedürlerin etkili bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Miras Hukuku konusunda tecrübe bu noktada oldukça önemlidir.

Miras Avukatı Tutmanın Önemi

Miras avukatı tutmak bireylerin miras hakkında yaşadığı maddi kaybın telafisini sağlarken, açılacak davanın da en kısa süre içerisinde sonuçlandırılmasına olanak sağlamaktadır.

Miras davası da dahil olmak üzere hiçbir dava türü için kişilerin avukat tutma gibi bir zorunlulukları yoktur. Fakat miras davalarında yaşanılan maddi kayıp göz önüne alındığında haklarını korumak isteyen kişilerin miras avukatı tutmaları onlara avantaj sağlayacaktır.

Miras avukatı, müvekkillerinin yasal miras haklarını korumak için hizmet vermektedir Miras hakkının korunması için tutacağınız miras avukatı sizin yaşamakta olduğunuz miras sorununun çözümünü sağlayarak hakkınız olan payın alınmasını sağlar.

Miras avukatı arayan bireylerin de bu süreçte miras hukuku alanında deneyimli olan bir avukat tarafından dava sürecini yürütmeleri önerilmektedir.

4 thoughts on “Miras Avukatı

  1. Esin

    Merhaba avukat bey babam sağ 70 yaşında biz 3 kız kardeşiz babam sağ evin arsasını mutaite satmış gibi gösterip daha sonra aynı arsa üzerinden iki kız kardeşime evleri devretmis benim hakkımı vermemek için kız kardeşimin birisine elden verip mutaitle alışveriş yaptırmış bu durumda ne yapabiliriz yardımcı olabilir misiniz

  2. Beşir

    Merhabalar avukakat Bey
    Ben sizlere yurt Disindan yaziyorum Annemin üzerine bir ve zemin kat olmak üzere yaklasik 116 metrekare olan daireleri olan fakat tapu idaresi zamaninda 2 kat icin tek tapu vermis . Fakat zemin kat ve 1 kat olarak yaziyor .
    Bizler 4 kardes olarak zamanla Dıger iki kardeşim evin üstüne 2,5 kat çıktı fakat tapu çıkartılmadı yani her biri şuan diresinde oturmakta , kalan yarım kat ise depo olarak kullanılmakta. Annem şuan sağlığında avukat yolu ile ileride kardeşler arasında sorun çıkmaması için yazılı olarak paylaştırmak istiyor her birimize birer kat ve en üst kat 4 kişiye ait olarak . Sorun burda nerde olabilir derseniz annem kendi şuan oturdu dairesini bana vermek istiyor diğer bir kardeşim ise ila annemin dairesini almak istiyor . Direlerin herbiri aynı olduğu halde . Annemin bana vermek istemesindeki maksat bu kardeşim hiç bir şekilde anneme yardım etmiyor . Şimdi biz bu vasiyetname sizde yaptırsak ilerde bir sorun olurmu benim için . Ve bu işlemler kaç gün sürer ona göre geliçem yurt dışından
    Saygılar

  3. kadir sancak

    merhaba. annem 2012 de vefat etti. evimizin arsa tapusunda hisse oranı 1/3 annemin hissesi var. sağ olan babamın hissesi ise 3/4. 2 erkek ve 1 kız evlattan oluşan kardeşleriz. arsamızı müteahite vereceğiz. fakat kız kardeşimiz kendisine ait olan miktarı alıp çıkmak istiyor. ve maddi olarak yüksek bir bedel istiyor. önce anneme ait olan 1/3 lük kısmı mı paylaşmamız lazım. hocam yasak prosedürü bize anlatırsanız ona göre hareket edeceğiz. saygılarımla..

  4. Erdem dönmez

    Merhabalar avukat bey
    1987 yılında noterden imzalı alınmış
    satım işlemi onaylanmış evrakımız bulunmaktadır arazi üzerine ev yapıp o yıldan bu yana kirada bulunmaktadır.
    Vergisi aksatılmadan ödenmiştir. Bu yıl evin bulunduğu mahalleden kentsel dönüşüm geçecektir fakat tapusunun başkasının üzerine olduğu anlaşılmıştır.
    (Noterdeki imza sahibinin üstüne )
    İmza sahibi vefat etmiştir ve çocukları evin kendilerinin olduğunu idda etmektedir biz bu durumda ne yapabiliriz ?
    avukatımız başarılı olduğunu düşünmüyorum 3. Duruşmadadır dava mart ayında yapılacaktır.
    Davanın 3. Duruşmaya ertelenmesine gerek var mıdır ?
    Başka avukata geçsek ücret öder miyiz bu avukata
    Avukat bey şimdiden teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Follow us on Social Media